Història


Els registres de dades meteorològiques s’inicien al nostre Principat amb total regularitat i continuïtat de mans de FHASA (Forces Hidroelèctriques d’Andorra, SA), just després de la concessió de l’any 1934.

Per tant, cal retre homenatge als pioners de la base meteorològica andorrana, que, amb el seu esforç i amb les estacions de la presa de Ransol (cota 1.640 m), la casa del guàrdia d’Engolasters (cota 1.640 m) i la Central (cota 1.140 m), han constituït una valuosa aportació històrica per a l’estudi de les condicions climàtiques del nostre país.

Una segona data important és l’any 1980, quan el síndic, Sr. Estanislau Sangrà, va signar un conveni de col·laboració amb Météo-France per a la creació del Servei de Meteorologia d’Andorra. Aquest conveni s’ha revisat i actualitzat l’any 2012.

D’ençà d’aquella data, el Servei ha estat facilitant diàriament la predicció meteorològica i les dades sobre el perill d’allaus del Principat a totes les institucions i particulars que ho demanaven; primer a través de contestadors telefònics i a partir de l'any 2004 a través del web meteo.ad.

Gràcies a totes les persones que han fet possible aquest recull des de la primera fins a l’última dada introduïda, de forma automàtica, alimentant dia rere dia aquesta base de dades.