PortadaPresentacióPrevisió meteoEstat de la neuTemps actualClimatologiaEnllaços
 
El Servei de Meteorologia del Ministeri d’Economia i Territori s’encarrega de facilitar la predicció meteorològica i el perill d’allaus del Principat, aquestes prediccions estan elaborades per Météo-France i es poden consultar al  web  www.meteo.ad, que a l’inici del 2007 hem actualitzat i millorat.

El Servei disposa de 4 estacions meteorològiques automàtiques suportades per les 7 estacions manuals de les estacions d’esquí  que faciliten les dades nivològiques i els sondatges executats pels nivometeoròlegs de les estacions d’esquí, element clau i de gran valor perquè Météo-France pugui elaborar el butlletí de predicció del risc d’allaus  en període hivernal.

Amb l’accés obert a tothom, a totes les dades meteorològiques d’Andorra, conclou un llarg esforç d’homogeneïtzació de totes les dades per a una comprensió còmoda i millor.

Història del servei meteorològic del Principat d’Andorra

Els registres de dades meteorològiques s’inicien al nostre Principat amb total regularitat i continuïtat de mans de FHASA (Forces Hidroelèctriques d’Andorra, SA), just després de la concessió de l’any 1934.

Per tant, cal retre homenatge als pioners de la base meteorològica andorrana que, amb el seu esforç i amb les estacions de la presa de Ransol (cota 1.640 m) la casa del guàrdia d’Engolasters (cota 1.640 m) i la Central (cota 1.140 m), han constituït una valuosa aportació històrica per a l’estudi de les condicions climàtiques del nostre país.

Una segona data important fou l’any 1980, quan el síndic, Sr. Estanislau Sangrà, signà un conveni de col·laboració amb Météo-France per a la creació del servei meteorològic d’Andorra, aquest conveni s’ha revisat i actualitzar l’any 2012.

D’ençà d’aquella data, el servei ha estat facilitant diàriament a totes les institucions i particulars que ho demanaven la predicció meteorològica i el perill d’allaus del Principat.

Esperem i desitgem a tots els interessats que consultin aquesta pàgina que els sigui d’utilitat.

Gràcies a totes les persones que han fet possible aquest recull des de la primera  fins a l’última dada introduïda, de forma automàtica alimentant dia rere dia aquesta base de dades.

Ministeri d’Economia i Territori. Servei de Meteorologia. Camí de la Grau, ed. Prat del Rull. AD500 Andorra la Vella.  Tel. +376 87 57 00 – Fax  +376 87 56 62;   meteo@govern.ad
^ Cap amuntCap amunt
Avís legal© Copyright, 2007 Govern d'Andorra